Галерия Неси
 Роденият в средата на миналия век в Пловдив художник, носи в себе си традициите и духа на хилядолетния град. Тази основа, както и стилния и верен личностен светоглед формират творческия щрих на малериста. Във всяка една от картините му прозира желанието за хармония, доброта, откриването на света и отъждествяването с природата и живия живот.
Да си част от рисувания свят на Петър Савов е предимство и взаимна отговорност. Защото той предлага своите мисли и чувства като дете, което няма скрити помисли. Цветовете в оградената от рамка част от неговата сензитивност, са наситени, пречистващи, ведри и въздигащи. Или ги приемаш и те карат да станеш съмишленик на неговата вяра и надежда за един по-добър свят, или се прекланяш пред природата, създала такъв изразител на човешката душа.
Той рисува не само с бои и палитра, но се отдава и на пластичното изкуство. Неговите витражи и малки пластики са подсещане за многообразието на духа, за свобода на творческата природа.
Благословени са тези, които са близо до твореца, човека и приятеля Петър Савов. Сълзите на духовното му величие, неговите картини, са празник за сетивата на почитателите му и източник на житейска сила и вдъхновение за красота, любов и мир.